Airplane Cockpit

Deze cockpit in 2009 gemaakt voor mijn werkgever. Gemaakt van een graansilo van 9×3 meter. Van binnen ingericht met vliegtuigstoelen, cockpitruimte, etc etc. De bedoeling was, om er ca 5000 collega’s in te laten wandelen, maar door tijdgebrek werd het alleen gebruikt voor een show, waarbij een vliegtuig op het strand was gecrasht. 240 uur werk en daarna gebruikt in Soesterberg bij de KMAR als oefenobject rampen.

This cockpit in 2009 made for my employer. Made from a corn silo of 9×3 meters. Interior with airplane seats, cockpit space, etc etc. The intention was, to allow about 5000 colleagues to walk in, but due to lack of time it was only used for a show, where an airplane crashed on the beach. 240 hours of work and then used in Soesterberg at the KMAR as practice object disasters.

Het vliegtuig is door mij gebouwd in Woubrugge en daarna ging het op transport naar ” De Fabrique ” in Maarssen. Defensie had er nog een knappe dobber aan. Niet vanweg het gewicht, maar meer het ronde formaat. In allerijl nog even 4 wiggen van 1×1 meter gemaakt om het project wat stabiel op de trailer te borgen